Trefwoord: kaas, naan, naan met kaas, vegan, vegan naan
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 1 uuruur35 minutenminuten
Servings: 4stuks
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
350grambloem
1zakjegist
1theelepelzout
1theelepelsuiker
150millilitermelkik gebruik sojamelk
75gramyoghurtik gebruik soja yoghurt
1eetlepelolijfolie
KAAS TOPPING:
75gramgeraspte kaasik gebruikte vegan kaas maar een andere kaassoort naar eigen wens kan ook
75gramboterik gebruikte plantaardige boter
3teentjesknoflookgeraspt
handjeverse petereseliefijngehakt
snufjechilivlokkenis optioneel
flinkesnufgrof zeezout
EXTRA'S:
sesamzaadjes
Nigellazaad
Za'atar
Instructions
Verwarm in een steelpannetje de sojamelk tot deze lauwwarm is.
Meng in een mengkom de bloem met het zout en suiker. Maak een kuiltje en leg hierin het gist, giet daaroverheen de lauwwarme melk en roer eventjes voorzicht door.
Voeg dan de yoghurt toe en kneed tot een soep deeg voor ongeveer 5 minuten.
Vet een mengkom in met 1 el olie en leg hierin het deeg. Dek de kom af en laat 1 uur op een warme plek rijzen.
MAAK ONDERTUSSEN DE KAAS TOPPING:
Meng hiervoor alle ingrediënten in een schaaltje. Ik doe dit met een vork.
GA VERDER MET HET MAKEN VAN DE NAAN:
Verwarm de oven voor op 180. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Wanneer het deeg genoeg heeft gerezen verdeel het dan in 4 stukken en druk het deeg uit tot een ovale “Naan” vorm van ongeveer 1 cm dik.
Smeer de stukken deeg in met de kaas-botervulling en bestrooi met sesamzaadjes, nigellazaad en Za’atar.
Bak de broodjes voor ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven. (per oven afhankelijk)
Laat de broodjes iets afkoelen en eet smakelijk!
TIP: in plaats van peterselie is het ook lekker om koriander te gebruiken.