Verhit de roomboter in een soeppan. Bak de aardappelblokjes en prei voor ongeveer 3 minuten. Voeg de mosterd samen met de bloem en knoflook toe en bak kort mee.
Voeg het water toe samen met 1,5 verkruimeld bouillonblokje, breng aan de kook, zet het vuur ietsjes zachter en laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant en laat even uitlekken op keukenpapier.
Pureer de soep met een staafmixer. Giet de kookroom erbij en breng op smaak met peper en/of zout naar smaak.
Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel er de krokante spekblokjes overheen en bestrooi eventueel met een beetje chilivlokken voor extra pit. Eet smakelijk. 😋
Notities
Tip van Marie Louise: Bewaar eventueel een klein beetje fijngehakte prei ter garnering. 👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!