Meng alle ingrediënten voor de Mexicaanse kip en laat de kip minimaal 4 uur marineren. Een nachtje is het lekkerst.
Wanneer de kip lang genoeg gemarineerd heeft kun je het gerecht gaan bereiden!
BEGIN MET HET MAKEN VAN DE RIJST:
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een middelmaat kookpan. Fruit kort de ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatjes erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
WANNEER DE RIJST KOOKT BEGIN MET HET MAKEN VAN DE KIP:
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of koekenpan en bak de uien samen met de paprika, knoflook, tomaat, snuf peper en zout voor ongeveer 5 minuten. Voeg de kip toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is.
Voeg de bonen en mais toe samen met 100 ml water en bak nog eventjes voor 3-5 minuten.
Serveer de rijst met de Mexicaanse kip en bonen. Bestrooi eventueel met grof gehakte koriander. Lekker met klodder crème fraiche en zelfgemaakte guacamole erbij. Ook tortillachips voor wat crunch zijn er erg lekker bij. Maak gewoon je eigen Mexicaans eetfestijn. Eet smakelijk 😋