1blikje Smacin dunne plakjes gesneden en vervolgens in blokjes
300gram macaroni
1blikjetomatenblokjes
2stuksrode uiengesnipperd
4teentjesknoflookgeraspt
250gramchampignonsgrof gesneden
1stukspaprikain blokjes gesneden
snufpeper en zout
1/2eetlepelsuiker
1theelepelsambal oelekflinke theelepel
1/2eetlepelpaprikapoeder
1,5theelepelkerriepoeder
2theelepelsItaliaanse kruiden
1bolmozzarella
100gramextra belegen kaasgeraspt
zonnebloemolie
klontje roomboter
chilivlokkenoptioneel
basilicumoptioneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een wok of hapjespan. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de Smac, paprika en champignons toe en bak tot de champignons beginnen te kleuren. Breng op smaak met een snuf peper, zout, sambal oelek, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en de kerriepoeder. Voeg de tomatenblokjes toe en de suiker. Roer alles door elkaar en laat even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de macaroni gaar. Giet de macaroni af en spoel af met koud water. Voeg de macaroni toe aan de saus.
Schep de macaroni in een ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en scheur de mozzarella in stukjes eroverheen. Bak de macaroni goudbruin in de oven. (duurt ongeveer 10 -15 min)
Bestrooi vlak voor serveren eventueel met een beetje chilivlokken en verse basilicum.