3stuksverse worstuitgeknepen of in stukjes gehakt (velletje moet er dus af zijn)
1blikjetomatenpureeblikje van 70 gram
1bliktomatenblokjesik gebruik graag die van Mutti voor dit recept
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1groentebouillbonblokje
1eetlepelgedroogde Italiaanse kruiden
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1/3theelepel kaneel
1/2theelepelsuiker
1/2eetlepelsambal badjak
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjezoutoptioneel
geraspte kaasnaar keuze
handjepeterselie of basilicumfijngehakt en optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle specerijen in een schaaltje. (inclusief eventueel de suiker en de zwarte peper)
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit kort de uien met de knoflook. Voeg de verse worst toe en bak met de deksel op de pan voor ongeveer 5 minuten goudbruin. (spatel af en toe om)
Voeg de specerijen en een verkruimeld bouillonblokje toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenpuree en sambal badjak toe en bak tevens kort mee.
Voeg het blik met tomatenblokjes toe, een klein scheutje water (wijn is ook erg lekker) en laat de tomatensaus voor ongeveer 15 minuten zachtjes afgedekt pruttelen.
Kook ondertussen de macaroni (of andere pasta) gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de macaroni af.
Schep de macaroni door de tomatensaus. Serveer met eventueel fijngehakte peterselie of basilicum. Bestrooi met geraspte kaas en eet smakelijk!
TIP: wil je groenten door de saus? Voeg dan een zak Italiaanse roerbakgroenten toe. (wij eten graag een salade bij de pasta)