2blikjes tonijn in olieik gebruik 145 grams verpakking
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
1/2eetlepelsambal badjak
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
2theelepelsgedroogde oregano
1theelepelsuiker
1bliktomatenblokjes
100milliliterketchup
100gramkaasgeraspt
300gram macaroni
Instructions
Verhit een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de paprikapoeder, sambal, kerriepoeder en oregano toe. Bak dit ongeveer een halve minuut. Maak de blikjes tonijn open, en laat de olie eruit lekken. Voeg de tonijn, ketchup, tomatenblokjes en suiker toe. Roer dit allemaal goed door elkaar en laat 15-20 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen. (vergeet niet tussentijds te roeren.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de macaroni gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet de macaroni af en meng dit door de tonijn in tomatensaus. Je kan nu de macaroni zo eten of maak er een ovenschotel van.
Schep de helft van de macaroni in een ovenschaal. Bestrooi met de helft van de kaas, daarop de andere helft van de macaroni en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de ovenschotel nog 10 minuutjes in de oven.