200gramroomkaasik gebruik naturel zuivelspread (je kunt ook monchou gebruiken)
1/2citroenrasp en sap nodig
50grampoedersuiker
1/2zakjevanillesuiker
EXTRA BENODIGDHEDEN
handgemengde notengrofgehakt, ik gebruik een cranberry-notenmix
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de kaneel, gemberpoeder, anijszaad, bakpoeder en een snuf zout.
Klop de eieren met de suiker schuimig. (dit duurt wel een paar minuten....het mengsel wordt iets witter van kleur) Voeg de olie, de melk en de vanille extract toe en klop kort door. Voeg de geraspte wortel toe en spatel dit door het beslag.
Vet een cakeblik in en bestrooi met een beetje bloem. Giet het cakebeslag in de vorm en bak de wortelcake in 40-60 minuten gaar. (de tijden zijn erg afhankelijk van het soort oven) Laat de wortelcake op een rooster afkoelen voordat je de cake uit zijn vorm haalt.
Maak de roomkaas glazuur: Meng hiervoor alle ingrediënten en zet in de koelkast tot gebruik.
Wanneer de cake helemaal afgekoeld is smeer dan de bovenkant van de wortelcake in met de roomkaas glazuur. Bestrooi met eventueel fijngehakte noten. Ik gebruik zelf graag een cranberry-notenmix. Bewaar de cake afgedekt in de koelkast en haal 30 minuten vlak voor serveren uit de koelkast zodat de wortelcake op kamertemperatuur kan komen.
TIP: is de cake na 40 minuten nog niet gaar maar wel goed qua kleur, dek de cake dan af met een stuk aluminiumfolie. Zo gaart de cake wel verder maar wordt de cake niet te donker.