3stukpreigewassen, gehalveerd en in ringen gesneden
2stukkipfilet
1500milliliterwater
250milliliterkokosmelkof kookroom (slagroom)
1eetlepelkerriepoeder
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkorianderpoeder
1/2eetlepelkerrie masala
1theelepelsambal badjak
3teentjesknoflookfijngehakt
2stukskip bouillonblokjes
flinkesnuf vers gemalen zwarte peper en zout
zonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stoof of soeppan. Bak de prei kort met de knoflook, sambal en een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en een snufje zout.
Voeg de kerriepoeder, kerrie masala, paprikapoeder en korianderpoeder toe en bak dit kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes erbij en bak tevens kort mee. Voeg het water toe en leg de kip in de soep. Laat de soep met de deksel op de pan en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken. (laat de deksel 0,5 cm open). Haal de kip uit de pan en pluk de kip in kleine stukjes. Doe de kip terug in de pan en voeg de kokosmelk of kookroom toe. Laat de soep nu niet meer koken maar verwarm nog even 5 minuten op laag vuur.
TIP: wil je een dikkere soep voeg dan eventueel een klein maïzena papje toe.