1 theelepelkorianderpoederniet een te volle tl gebruiken
1theelepelkomijnpoederniet een te volle tl gebruiken
snufversgemalen zwarte peper en zout
2eetlepelschilisaus
1theelepelsambal badjakvolle tl gebruiken
1theelepelsambal oelekvolle tl gebruiken
100milliliterlauwwarm water
EXTRA'S
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt of geraspt
seroendengoptioneel
rode peperfijngesneden en optioneel
zonnebloemolie of andere olie om mee te bakken
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de kruidige en pittige gehaktballetjes en vorm er 16 balletjes van.
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de kruidige en pittige saus.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de knoflook. Voeg de kruidige en pittige saus toe en leg de gehaktballetjes terug in de saus.
Laat de gehaktballetjes ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen met een deksel niet helemaal gesloten op de pan.
Kook ondertussen ook eventueel de rijst, boontjes en ei. (of iets anders wat je erbij wilt eten)
TIP: bestrooi vlak voor serveren de gehaktballetjes eventueel met seroendeng en extra fijngehakte rode peper.