flinkesnufzoutvlokkenik gebruik graag vlokken van Maldon
snufjepul biberof chilivlokken (optioneel)
zonnebloemoliemag ook olijfolie zijn
Instructions
Was aardappeltjes, snijd ze in ongeveer dezelfde grootte en kook ze ongeveer 5-7 minuten net aan beetgaar. Giet de aardappeltjes af en hussel even met de deksel op de pan de aardappeltjes door elkaar. Laat de aardappeltjes goed afkoelen. Ik kook de aardappeltjes het liefst de avond van te voren of in de ochtend.
Verwarm de oven voor op 220-230 graden.
Smelt de roomboter met de knoflook en de gedroogde Provencaalse (of Italiaanse)kruiden. Meng de roomboter door de gekookte aardappeltjes en leg de aardappeltjes in de braadslede of op een bakplaat. Drizzle er tevens nog een beetje olijfolie overheen.Bestrooi de aardappeltjes met een flinke snuf zout en een snufje vers gemalen zwarte peper en eventueel een snufje pul biber/chilivlokken.
Bak de aardappeltjes in 30-40 minuten goudbruin. Keer ze halverwege eventjes om.
TIP: qua specerijen kan je natuurlijk ontzettend veel variëren. Voeg eventueel paprikapoeder, oregano en kerriepoeder toe. Ook lekker is om Mexicaanse kruiden toe te voegen maar Za'atar is ook erg lekker.