Deze krokante aardappelsalade zit vol smaak, fris en is extra lekker door de crispy chili olie. Perfect voor zomerse dagen of als bijgerecht bij de barbecue. Je kunt de salade zowel lauwwarm als koud eten.
1,5kiloOpperdoezer Rondegewassen en in stukjes gesneden van ongeveer 2-3 cm.
2eetlepelsolijfolie
Dressing
125gramGriekse yoghurt
2eetlepelsmayonaise
1citroenrasp en sap nodig
1eetlepelcrispy chili olie
10gramverse dillefijngehakt
10gramverse bieslookfijngehakt
zout en pepernaar smaak
Extra's
1preigewassen en fijngesneden
200gramradijsin partjes gesneden
200gramgerookte spekblokjesoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
LET OP! Het lekkerste is als je de aardappels een dag van te voren kookt en in de koelkast zet. Heb je écht haast, dan kan je ook alles in 1x maken.
Breng een pan met koud water en een flinke snuf zout aan de kook. Doe de aardappelblokjes erin en kook in 5-10 minuten beetgaar. (afhankelijk van hoe groot je aardappelblokjes zijn)
Giet de aardappels af, hussel even goed door elkaar en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht. Verdeel de aardappels over een bakplaat, verdeel de olijfolie eroverheen met meng met je handen door elkaar. Bak de aardappelen in 20-25 minuten krokant en goudbruin. Laat de aardappels even iets afkoelen.
Wanneer de aardappels bakken maar je de dressing: Meng hiervoor alle ingrediënten in een schaaltje. Bak tevens in een koekenpan de spekjes krokant en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Meng in een grote schaal de prei met radijs, de krokante aardappels en de dressing. Verdeel er de krokante gebakken spekjes overheen en bestrooi eventueel nog met extra fijngehakte dille en bieslook. Ook lekker is om nog extra crispy chili olie eroverheen te verdelen. Eet smakelijk! 😋
TIP van Marie Louise: de salade is vegetarisch zonder de gebakken spekjes ook erg lekker.
TIP: eet je de salade als bijgerecht, dan is de salade genoeg voor 6 personen.