Verhit een scheutje zonnebloemolie in een middelmaat kookpan. Voeg de rijst toe en een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.
Voeg dan het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatjes erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
Maak de kip
Meng de kip met alle ingrediënten.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de kip inclusief de marinade goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus
Meng de maïzena met 1 el water. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de saus in een klein steelpannetje en breng dit aan de kook. Voeg de opgeloste maïzena toe, zet het vuur zachter en laat even kort zachtjes inkoken tot de saus is ingedikt. ( duurt ongeveer 1 á 2 minuten)
Serveer de Koreaanse kip met rijst
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de Koreaanse kip met een beetje van de saus over de rijst. Garneer met seroendeng, sesamzaadjes, kroepoek en komkommer in zuur. (of andere (roerbak)groenten naar keuze. Eet smakelijk 😋