1eetlepelcitroensapof meer als je de saus iets zuurder wilt
olie en roomboter
1eetlepelsambal badjak
4stukseierenhardgekookt en optioneel
300gramrijst
Instructions
Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoof of grote hapjespan. Bak in 2 etappes de kip rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de uien met knoflook en reepjes paprika. Voeg de sambal, kerriepoeder, garam masala, gedroogde peterselie, paprikapoeder, peper, zout en komijnpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, de kip en een 1/2 eetlepel suiker. Laat de kip 25-30 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken. Blijf tussentijds wel roeren. Breng op smaak met citroensap en eventueel wat extra zout. Bestrooi met de fijngesneden bosui.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
TIP: wij vinden het lekker om hardgekookte eieren door de saus te mengen. 5 minuten voordat de saus klaar is, halveer ik de hardgekookte eieren en laat ik ze nog even mee pruttelen. De eieren kan je dus prima van te voren al koken.