Meng de kippendijen met de sambal oelek, oestersaus, kokosrasp, knoflook korianderpoeder, kurkuma, laos poeder, limoenrasp, limoensap, peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of koekenpan en fruit de uien kort aan. Zet het vuur iets hoger en voeg de kip toe. Bak de kip goudbruin en gaar.
Voeg 50 milliliter water toe en laat nog even 2-3 minuten zachtjes pruttelen. Wil je meer saus voeg iets meer water toe. Niet teveel...dan gaat de smaak verloren!
Wanneer de kip staat te pruttelen bereid dan ook de rijst/noedels/patat en/of groenten wat je erbij wilt gaan eten.
TIP: serveer eventueel de kip in kruidige oestersaus met (zwarte) sesamzaadjes.
TIP: voor een intensere smaak laat de kip een paar uur marineren voordat je de kip gaat bakken. (een nachtje marineren kan ook geen kwaad)
EET SMAKELIJK!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!