1eetlepelmaizena niet een te volle eetlepel gebruiken
flinkesnufversgemalen zwarte peper
5eetlepelswater
RIJST
275grammeergranen rijst
1bouillonblokjekip of groente
1/2uigesnipperd
450milliliterwater
Zo maak je het (bereidingswijze)
BEGIN MET HET MAKEN VAN DE RIJST
Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan en fruit kort de gesnipperde ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.Voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
GA VERDER MET HET MAKEN VAN DE KIP IN HONING-SOJASAUS
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de zelfgemaakte woksaus.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de uien glazig. Voeg dan de kip toe en bak tot de kip goudbruin en gaar is.
Voeg de woksaus toe en laat 1 minuutje mee pruttelen.
Bak ondertussen ook in een wok of hapjespan de roerbakgroenten.
Serveer de rijst met de kip in honing-sojasaus en roerbakgroenten. Bestrooi eventueel met extra sesamzaadjes. Lekker is om er kroepoek bij te serveren. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!