Meng de blokjes kip met de faijta kruidenmix, olie en limoensap.TIP: als je de tijd hebt, laat dan de kip een paar uur marineren voor een intensere smaak.
RIJST KOKEN
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij.
Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.Breng dan op smaak met de limoensap en meng de koriander erdoorheen. (geen liefhebber van koriander? Gebruik peterselie of laat gewoon de koriander weg uit het recept)
BAKKEN VAN DE KIP EN GROENTEN
Verhit een scheutje olie in een grotere koekenpan of hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin aan en bijna gaar. Voeg de reepjes paprika, jalapeño, knoflook, mais en kidneybonen toe en bak voor een paar minuten mee tot de paprika zachter geworden is én de kip gaar. TIP: breng eventueel op smaak met peper en zout.
ETEN MAAR!
Verdeel de rijst over 4 borden en daaroverheen de kip fajita. Top eventueel af met een klodder crème fraîche, guacamole, extra koriander en partjes limoen.
Notities
Extra tip Lactosevrij? Wil of moet je lactosevrij eten? Wij gebruiken zelf graag de lactosevrije crème fraîche van Arla. Die is echt verrassend romig. Je kunt natuurlijk ook een plantaardige variant gebruiken. (No spon, just fan 😊)