Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ijskoffie recept: zelf maken in 5 minuten
Zelf ijskoffie maken doe je in 5 minuten met espresso, melk en ijs. Fris, romig en helemaal aan te passen naar jouw smaak.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Pinterest
Bewaar recept
Deze staat in je kookboek
Deel via WhatsApp
Voorbereidingstijd:
4
minuten
minuten
Bereidingstijd:
1
minuut
minuut
Totale tijd:
5
minuten
minuten
2
glazen
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 groot glas
Wat heb je nodig (ingrediënten)
▢
1
dubbele espresso
▢
175
mililiter
melk
▢
5
(grote) ijsblokjes
▢
1
theelepel
suiker
▢
1
theelepel
karamelsiroop
▢
kaneel
optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng de espresso na het zetten met de suiker. (houd je niet van zoet, laat dan de suiker achterwege of gebruik minder)
Vul het glas met de ijsblokjes. Giet daaroverheen de espresso en voeg de karamelsiroop toe.
Schuim de melk koud op en giet in het glas. Bestrooi eventueel de bovenkant met een beetje kaneel. Smullen maar! 😋
Tip van Marie Louise: geen opschuimer in huis? Zonder opgeschuimde melk is de ijskoffie gelukkig ook lekker!
Video
Voedingswaarden
Serving:
1
glas
|
calorieën:
97
kcal
|
koolhydraten:
13
g
|
eiwit:
3
g
|
vet:
2
g
|
w.v verzadigd vet:
1
g
|
zout:
0.1
g
|
suiker:
11
g
Gang:
drankje
Keuken:
Nederlands
iced coffee, ijskoffie recept, zelf ijskoffie maken, zomerdrankje
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer