Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet een ronde ovenschaal in met roomboter.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien met knoflook. Voeg 1 el paprikapoeder, 2 tl kerrie masala en een 1/2 el sambal oelek toe en bak dit kort mee. Voeg dan het shoarma vlees toe en bak dit rondom goudbruin aan. Voeg de prei en paprika toe en bak 5 minuten mee. Roer vervolgens 200 gram roomkaas erdoorheen en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog even een paar minuten doorkoken.
Verdeel de bladerdeeg over de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Giet het shoarma mengsel erin. Bestrooi met de geraspte kaas en vouw de randen over de taart heen. Smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Tip: bestrooi de randen met een klein beetje zeezout. Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!