Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze een klein beetje ontdooien.
Snijd 1 bietje in plakjes en de rest van de bietjes in stukjes. (niet te kleine stukjes snijden)
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Rul het gehakt goudbruin met een snuf versgemalen zwarte peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, tijm en chilivlokken.
Als het gehakt goudbruin is voeg dan de prei, bietjes en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan de bloem toe en bak tevens kort mee. Voeg vervolgens de roomkaas toe samen met de nootmuskaat en meng alles goed door elkaar.
Vet een ovenschaal/taartvorm in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met een beetje paneermeel.
Verdeel de bietjes-prei vulling over de bodem. Verdeel daaroverheen de plakjes biet. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje koffiemelk of geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas, verkruimelde feta en een handje pompoenpitten.Bestrooi de randen eventueel met een snuf zeezoutvlokken en extra gedroogde tijm. Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de hartige taart eventjes 5-10 minuten afkoelen op een rooster. Daarna kan je smullen. Eet smakelijk 😋