1 bakjeverse Italiaanse kruidenmixgebruik de helft (verkrijgbaar bij de AH)
10blaadjesverse munt
150gramfetakaasverkruimeld
2theelepelssambal badjak
1theelepelpaprikapoeder
1teentjeknoflookgeperst
scheutjemelk
olie
4pitabroodjes
snufjepeper en zout
1zakje veldsla
Zo maak je het (bereidingswijze)
Laat de sneetjes witbrood even weken in een scheutje melk. Snijd de helft van het bakje van de Italiaanse kruiden fijn. Snijd ook de muntblaadjes fijn.
Meng het gehakt met de fijngesneden kruiden, 2 tl sambal badjak, 1 tl paprikapoeder, snufje peper en zout en de geraspte knoflook. Knijp het brood uit en voeg samen met 75 gram verkruimelde fetakaas toe aan het gehakt. Kneed alles goed door elkaar en vorm 12 gehaktballetjes / keftedes. Zet dit voor 30 minuten in de koelkast.
Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de Griekse gehaktballetjes / keftedes goudbruin en gaar. Verwarm ondertussen de pitabroodjes. Snijd de pitabroodjes open en smeer zowel de boven als de onderkant in met een dikke laag zelfgemaakte tzatziki. Leg hierop wat veldsla en daarom de gehaktballetje / keftedes. Bestrooi met de overgebleven fetakaas. (ook lekker met een frisse salsa)