1eetlepelmiringewoon bij de supermarkt verkrijgbaar
30gramdonkerbruine basterdsuiker
2eetlepelshoning
1perssinaasappel
flinkesnufversgemalen zwarte peper
1eetlepelmaïzena
50millilterwater
OPTIONEEL
bosuifijngehakt
sesamzaadjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er 16 gehaktballetjes van. (behalve de zonnebloemolie)
Verhit een scheut zonnebloemolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Leg de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes ongeveer 15 minuten garen. (Draai de gehaktballetjes regelmatig om)
Meng ondertussen in een groter schaaltje alle ingrediënten voor de saus.
Voeg wanneer de gehaktballetjes gaar zijn de saus toe, breng aan de kook en laat even een paar minuten koken zodat de saus kan indikken.
Bestrooi vlak voor serveren eventueel met sesamzaadjes en/of fijngehakte bosui.