Deze gehaktballen in kruidige ketjapsaus zijn heerlijk smeuïg en super smaakvol. Serveer de ballen bij een stamppot, bij rijst, bij frietjes of op een broodje.
3centimerverse gembergeschild en geraspt of fijngehakt
3teentjesknoflookgeraspt of fijngehakt
1limoensap nodig
5eetlepelsketjap manis
1eetlepelsojasaus
2eetlepelssweet chilisausflinke eetlepels
1theelepelsambal oelekflinke theelepel
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1/2theelepelfive spice
2theelepelsmaizena
flinesnufversgemalen zwarte peper
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er 8 gehaktballetjes van. (2 per persoon)
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de saus.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Zet het vuur lager, voeg 100 ml water toe en laat de gehaktballetjes 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Voeg na 20 minuten de saus toe en laat nog even een paar minuten mee pruttelen zodat de saus iets kan indikken. (zet gerust op iets hoger vuur maar niet te hoog)
Eet smakelijk!
TIP: je kunt ook snack gehaktballetjes maken. Maak dan kleine gehaktballetjes, bak deze goudbruin en gaar zonder water toe te voegen. Voeg dan de saus toe en bak kort mee. Je kunt de maizena dan uit de saus laten.