1/2komkommerin plakjes gesneden, liefst zonder zaadlijst
100gramtaugé
250gramsugar snaps
150gramsojaboontjesik gebruikte geblancheerde uit het koelschap bij de AH
150gramkoolmixverkrijgbaar bij de AH
4eieren
kroepoek
gefrituurde uitjes
Zo maak je het (bereidingswijze)
BEGIN MET HET MAKEN VAN DE RIJST: (LIEFST EEN PAAR UUR OF DAG VAN TE VOREN)
Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan, voeg de rijst toe samen met een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee. Voeg het water toe.Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen.
Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan. Laat de rijst voor dit recept helemaal afkoelen of serveer eventueel lauwwarm (Je kunt de rijst dus ook een dag van te voren bereiden)
MAAK WANEER DE RIJST KLAAR IS DE PINDASAUS:
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en verwarm op middelhoog vuur.
MAAK WANNEER DE PINDASAUS OP STAAT OOK DE GROENTEN EN EIEREN KLAAR:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de sugar snaps voor 3-4 minuten beetgaar. Kook tevens de eieren naar eigen wens hard of zacht.
MAAK DE GAGO GADO OP:
Verdeel op het bord de rijst, samen met de edamme boontjes, taugé, sugar snaps, komkommer, gehalveerde eieren en de koolmix. Verkruimel er vervolgens kroepoek overheen, bestrooi met gefrituurde uitjes en verdeel er de pindasaus overheen. Eet smakelijk!
* ik heb voor de zekerheid in het recept vermeld waar ik de koolmix en sojaboontjes heb gekocht. Dit heb is echter geen samenwerking, ik heb alles zelf betaald maar het scheelt je een hoop zoeken in supermarkten, want helaas verkoopt niet iedere supermarkt deze ingrediënten.
TIP: ik plaats van koolmix kan je ook geraspte wortel en/of geraspte witte kool gebruiken.
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indonesisch, Nederlands
ei, gado gado, gezond eten, groenten, makkelijk recept, pindasaus