Zin in comfortfood met een Tex-Mex twist? Deze fajita pasta met kip is lekker kruidig, romig en snel klaar. Perfect voor drukke dagen waarop je wél lekker wilt eten maar niet te lang in de keuken wilt staan. Hier thuis een echte favoriet!
Meng de blokjes kipfilet met de fajita kruidenmix. Laat dit eventueel een half uurtje staan als je de tijd hebt.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin en (bijna) gaar aan. Voeg de ui, jalapeño, paprika en knoflook toe en bak 3-4 minuten mee.
Voeg de kookroom toe en roer alles goed door. Laat de saus een paar minuutjes zachtjes pruttelen.
Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot je een smeuïge saus hebt. Zet het vuur nu heel laag zodat de saus warm blijft.
Kook ondertussen de macaroni gaar samen met een groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht voor de zekerheid.
Schep de macaroni door de saus eventueel met een beetje kookvocht indien nodig om de saus smeuïger te maken. Breng de pasta op smaak met peper en/of zout. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk! 😋
Notities
TIP: Wij eten er graag een simpele salade bij. Ik meng een zakje rucola met gehalveerde snoeptomaatjes, een scheutje olijfolie, een beetje citroensap en een snuf versgemalen zwarte peper.TIP: Wil je deze fajita pasta lactosevrij maken? Vervang de room door plantaardige kookroom (bijvoorbeeld haver of sojaroom) en gebruik lactosevrije kaas of laat de kaas weg. De pasta blijft lekker romig en kruidig van smaak!TIP: Liever vegetarisch? Vervang de kip door vega kipstukjes of pulled oats. Kruid ze lekker mee met de fajita kruiden voor dezelfde Tex-Mex smaakbeleving.
Gang: avondeten
Keuken: Tex Mex
fajita pasta met kip, makkelijke maaltijd kip, romige pasta, Tex Mex pasta