Trefwoord: cocktail recept, espresso martini, koffiecocktail, zelf cocktail maken
Voorbereidingstijd: 3 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 minutenminuten
Totale tijd: 5 minutenminuten
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
cocktailshaker
fijne zeef fine strainer
2 cocktail glazen vooraf gekoeld
Wat heb je nodig (ingrediƫnten)
dubbele espresso
80millilitervanille wodka
40milliliterkoffielikeur
6druppelsfee foamof 1 eiwit
10millilitersuikersiroopoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Zet eerst de espresso en laat deze iets afkoelen (maar niet koud worden).
Vul de shaker royaal met ijsblokjes.
Voeg de espresso, koffielikeur, wodka, fee foam (of eiwit) en eventueel suikersiroop toe.
Schud krachtig voor 15 seconden. Dit zorgt voor de kenmerkende schuimlaag.
Schenk de cocktail door een fijne zeef in de gekoelde glazen.
Garneer elk glas met drie koffieboontjes. Serveer direct na het shaken voor de beste schuimlaag en volle smaakbeleving.
Notities
Tip: Voor een extra dikke schuimlaag kun je see foam of eiwit gebruiken, maar dat hoeft niet per se. Zonder krijg je nog steeds een mooie schuimlaag, alleen iets minder dik. Wij gebruiken zelf see foam, omdat het makkelijk is en zorgt voor een romige finish zonder rauw eiwit.