1preiin halve ringen gesneden (uiteraard eerst wassen)
3teentjesknoflookfijngehakt
1eetlepelkerriepoeder
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjechilivlokken
1,5groentebouillonblokje
250milliliterkookroomik gebruik plantaardige kookroom
600milliliterheet water
scheutjezonnebloemolie
Instructions
Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak voor 3 minuutjes de prei met de knoflook en courgette.
Voeg een flinke snuf zwarte peper, snufje chilivlokken, kerriepoeder en 1,5 verkruimeld groentebouillonblokje erbij. Bak voor 1 minuutje mee.
Voeg het hete water toe en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de kookroom toe en roer dit door de soep. Verdeel de soep over 4 kommen. Eet smakelijk!
TIP: voeg niet alle (kook)room in 1x toe maar bewaar een klein beetje ter garnering. Bestrooi de soep vlak voor serveren eventueel nog extra met een snufje zwarte peper, kerriepoeder en/of chilivlokken (of pul biber)