Smelt de roomboter in de magnetron of au bain marie.
Meng in een mengkom de gesmolten roomboter met de lichtbruine basterdsuiker en gewone suiker.
Voeg het ei en vanille aroma toe en meng kort door elkaar.
Voeg de bloem, zout, baksoda en bakpoeder toe. Meng dit met een spatel goed door elkaar. Je kunt op het einde ook even je handen gebruiken, dit gaat soms makkelijker.
Meng vervolgens de chocolade druppel erdoorheen.
Verdeel het deeg in 9 gelijke stukken (ongeveer 80 gram per stuk)
Vorm er met je hand een bol van of gebruik een ijsschep bolletje. (het hoeft allemaal niet super netjes eruit te zien) Leg dit op een bord of snijplank bekleed met bakpapier. Zet dit voor 30 minuten in de vriezer of 1,5 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de koeken uit de vriezer of koelkast. Leg de bolletjes uit elkaar op de bakplaat. (ik moet ze per 4 bakken) Bak de koeken in 11-15 minuten goudbruin. Ze mogen in het midden nog wat zacht aanvoelen.
Laat de koeken 3-4 minuten op de bakplaat liggen en leg ze daarna op een rooster. Dan kan je eventueel de nieuwe koeken bakken. Eet smakelijk! 😋
Tip van Amaranthe: baksoda is iets anders dan bakpoeder, ik gebruik baksoda in het groene zakje van dr oetker.