50gramgeraspte (Parmezaanse) kaasik gebruik gewoon een zakje kant en klaar
gemalen zwarte peper en zout
3eetlepelsolijfolie extra vierge
Italiaanse ketchup
5eetlepelsketchup
2eetlepelsolijfolie extra vierge
1/2eetlepelsuiker
1eetlepelItaliaanse gedroogde kruiden
snufgemalen zwarte peper en zout
Instructions
Sla de kipfilets tussen huishoudfolie plat en snijd het in 4 redelijk gelijke stukken. Leg de kipfiletstukken in een schaal of kom. Voeg 3 el olijfolie extra vierge toe, 1el gedroogde Italiaanse kruiden, 1el paprikapoeder, rasp en sap van 1 citroen, knoflook en een flinke snuf peper en zout. (laat eventueel marineren).
Kluts op een bord met een scheutje melk het ei en leg op een ander bord een flinke hand panko. Meng de panko met 50gr geraspte Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper en zout. Haal de kipfilet door het ei en dan door de panko. Verwarm in een pan een flinke scheut olie en een goede klont roomboter. Bak de kip goudbruin en gaar. Meng voor de Italiaanse ketchup alle ingrediënten.
Smeer het stokbrood in met de Italiaanse ketchup. Leg hierop wat sla, daarop de gepaneerde kip, tomaten, mozzarella en nog een klein beetje extra Italiaanse ketchup. (tip: ook lekker om een beetje mayo op het stokbrood te smeren)