Deze broccoli stamppot met pittige worstjes is een super lekkere avondmaaltijd die zowel met echt vlees als met vegan vleesvervangers gemaakt kan worden.
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de pittige saus.
Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water samen met het bouillonblokje.
Kook in een ander kookpan de broccoli beetgaar.
Giet zowel de aardappelen als de broccoli af. Voeg de broccoli toe aan de aardappelen en stamp samen met de melk, roomboter, peper, zout en nootmuskaat toe een smeuïge puree.
Wanneer de aardappelen en broccoli koken maak dan ook de worstjes klaar:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien kort aan. Haal de uien uit de pan en verhit opnieuw een scheutje olie.
Bak dan de (vegan) worstjes in 7-8 minuten rondom goudbruin aan. Draai regelmatig de worstjes om. (wanneer je echte varkensworstjes gebruikt moeten deze langer bakken)
Wanneer de worstjes gaar zijn voeg dan de uien en pittige saus toe en verwarm voor 1 minuutje mee.
Serveer de broccoli stamppot met de worstjes in pittige saus. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!