Trefwoord: bloemkoolstamppot, currysaus, gehaktballetje in gele currysaus, gehaktballetjes in currysaus
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
BLOEMKOOLSTAMPPOT
1250gramiets kruimige aardappelsgeschild en in stukjes gesneden
1bloemkoolin roosjes gesneden
25gramroomboter
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1/3theelepelnootmuskaat
75-100ml (plantaardige)melk
GEHAKTBALLETJES
500gramgehakt
2theelepelskerriepoeder
1theelepelkomijnpoeder
1theelepellaos poeder
1 flinketheelepelsambal oelek
1teentjeknoflookgeraspt
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
30grampanko
50mililiter(plantaardige) melk
GELE CURRYSAUS
1uigesnipperd
2teentjeknoflookgeraspt
70gramgele currypasta
250mililiterkokosmelk
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng de ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er 12 gehaktballetjes van.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de balletjes uit de pan.
Fruit dan de uien aan samen met een snuf versgemalen zwarte peper, snuf zout en chilivlokken. Voeg de knoflook en de currypasta toe en bak kort mee. Voeg dan de kokosmelk toe en roer alles even door elkaar. Leg de gehaktballetjes weer terug in de pan, dek de pan af en laat de gehaktballetjes ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Draai regelmatig de gehaktballetjes om. Wanneer de saus te dik wordt, voeg dan eventueel een beetje water toe.
Als de gehaktballetjes staan te pruttelen maak dan ook de bloemkoolstamppot klaar:
Kook de aardappelen en bloemkool gaar. (mag bij elkaar mag apart….wat jijzelf makkelijker vindt) Ik kook het altijd bij elkaar en zorg dat de aardappelen heel klein gesneden zijn. Zo zijn de aardappelen en bloemkool tegelijk gaar.
Stamp de aardappelen met de bloemkool tot een puree met de melk en de roomboter. Breng op smaak met de nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zout.
Serveer de bloemkoolstamppot met de gehaktballetjes in gele currysaus. Bestrooi eventueel zwarte sesamzaadjes, chilivlokken en fijngehakte peterselie eroverheen. Ook lekker is om gebakken uitjes over de gehaktballetjes te strooien.