100gramchocoladegrof gehakt (smaak naar eigen keuze)
1theelepelvanille extract
1theelepelbakpoeder
1courgettegeraspt
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakeblik in en bestrooi deze met een beetje bloem. (dit voorkomt dat de cake blijft plakken in het blik)
Meng de geraspte courgette in een kom met twee geprakte bananen en de stukjes chocolade. Laat dit 5 minuutjes staan. Giet na 5 minuten het vocht af wat in de kom is ontstaan.
Meng in een andere mengkom de bloem met de cacaopoeder en een snuf zout.
Klop de roomboter met de suiker luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg 1 tl vanille extract toe samen met een snuf zout en het courgette-bananen mengsel en spatel dit door het botermengsel. Spatel vervolgens de het bloem-cacao mengsel door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm. Leg de gehalveerde banaan bovenop en druk een klein beetje in het beslag. Bak het bananenbrood in 60-70 minuten gaar.
Laat het bananenbrood op een rooster afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met een beetje poedersuiker.
TIP: Dek eventueel na 50 minuten het bananenbrood af met een stukje aluminiumfolie. Zo gaart de cake wel verder maar verbrand de bovenkant niet.