Deze bananen muffins met kaneel en crumble zijn ontzettend lekker en mega simpel om te maken. Heerlijk bij een kop koffie of thee maar ook lekker als ontbijt.
Trefwoord: bananen, bananen muffins, crumble, kaneel, muffins, muffins met banaan
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 9muffins
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 cupcake bakvorm
9 cupcake/muffin bakpapiertjes
Wat heb je nodig (ingrediënten)
150gramroomboterop kamertemperatuur, ik gebruikte plantaardige boter
2bananen geprakt
150gramzelfrijzend bakmeel
75gramsuiker
1/2theelepelvanille extractof vanille essence
2eieren
2theelepelskaneel
1/2theelepelfive spiceof 1 theelepel als je lekkere kruidige smaken wilt
snufjezout
KROKANTE CRUMBLE:
50gramroomboter
40gramlichtbruine basterdsuiker
75grambloem
20gramgeschaafde amandelengrof gehakt of even in knijpen
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake/muffins papiertjes in de cupcake bakplaat.
Klop de roomboter met de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de bloem, snufje zout, eieren, kaneel, five spice en vanille extract toe en mix kort door. Begin voorzichtig voordat je hele keuken onder het bloem zit (vermeld ik uit ervaring)
Spatel dan de geprakte bananen door het beslag en schep het beslag in de cupcake papiertjes. (niet helemaal tot de bovenkant, anders kan de crumble er niet meer op)
MAAK DE CRUMBLE:
Meng met je handen de boter met de bloem, amandelen en suiker tot een crumble. Verdeel de crumble over de muffins.
Bak de muffins in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
TIP: ook lekker is om nog een glazuur voor serveren over de muffins te serveren. Eet smakelijk!