2 of 4zalm filetsgemarineerd of marineer zelf met chilisaus
300gramrijstnaar keuze
400gramverse spinazie
3teentjesknoflook
zwarte sesamzaadjesgewoon in de supermarkt verkrijgbaar
chilisaus
olijfolie
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilets in een ovenschaal(tje). Heb je geen gemarineerde zalm, smeer de zalm dan in met chilisaus. Bestrooi de zalm met een beetje zwarte sesamzaadjes en bak in 15 minuten gaar.
Kook ondertussen de rijst zoals vermeld op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote hapjespan en fruit de knoflook licht goudbruin. Voeg de spinazie toe en verwarm dit tot de spinazie geslonken is.
Leg rijst in een schaal/kom, daarop de spinazie en daarop de zalm (verwijder wel de vel van de zalm) bestrooi met extra zwarte sesamzaadjes en eventueel extra chilisaus.