Frisse, knapperige komkommersalade met een Aziatische twist. Gemaakt met sojasaus, rijstazijn, crispy chili olie en pinda’s. Makkelijk, snel en boordevol smaak!
Trefwoord: aziatische komkommersalade, frisse salade bijgerecht, komkommersalade met crispy chili oilie, snelle salade met pit
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 2 minutenminuten
Totale tijd: 7 minutenminuten
Servings: 1schaaltje
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1komkommerin hele dunne plakjes gesneden
1theelepelzout
1theelepelsuiker
2eetlepelsrijstazijn
2theelepelssojasaus
1eetlepelsesamolie
1eetlepelcrispy chili olie
2theelepelssesamzaadjesik gebruikte zowel wit als zwart
3stengelsbosuiin dunne ringetjes gesneden
2eetlepelsgezouten pinda'sgrof gehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi de komkommer met het zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeef. Spoel daarna met koud water en dep goed droog.
Meng in een kom de rijstazijn, crispy chili olie, sojasaus, sesamzaadjes, suiker en sesamolie. Voeg de komkommer en bosui toe en meng goed door elkaar.
Bestrooi met de gehakte pinda’s. Serveer direct voor de beste crunch!
Notities
Serveertips: Vervang de suiker eventueel voor honing en bestrooi de salade vlak voor het serveren met wat versgehakte koriander voor extra frisheid.Bewaaradvies: Laat de salade 10 minuten in de koelkast eventueel staan zodat de smaken goed intrekken. Het lekkerst is de komkommersalade op de dag zelf, maar je kunt hem tot 1 dag afgedekt in de koelkast bewaren. Voeg de bosui, pinda’s en sesamzaadjes pas op het laatst toe voor extra crunch.