1,5kilokruimige aardappelengeschild en in stukjes gesneden
250gramandijvie
200millilitermelk
klontroomboter
snufvers gemalen zwarte peper en zout
100gramextra belegen kaasgeraspt
GEBAKKEN ROOKWORST
1rookworstin plakjes gesneden (ik gebruikte een worst van 285 gram)
1uigesnipperd (grote ui gebruiken)
3teentjesknoflookfijngehakt
1theelepelsambal badjakflinke theelepel
1eetlepelgrove mosterdflinke eetlepel
1eetlepelhoning
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
klontjeroomboter
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Maak de andijviestamppot: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, klontje roomboter en een snuf peper en zout (niet te veel zout) tot een puree. Schep dan de andijvie erdoorheen.
Als de aardappelen koken maak dan ook de gebakken rookworst klaar: verhit hiervoor een klontje roomboter in een koekenpan of hapjespan. Fruit de uien met een snufje peper en zout op niet te hoog vuur tot de uien beginnen te kleuren. Voeg dan de rookworst, sambal, grove mosterd, knoflook en honing toe. Bak op redelijk hoog vuur tot de rookworst een beetje knapperig is. (ongeveer 2-3 min)
Meng de helft van de gebakken rookworst door de andijviestamppot. Vet een ovenschaal in en schep hierin de andijviestamppot. Verdeel de rest van de rookworst over de andijvie. Bestrooi met de geraspte kaas en bak nog even 10 minuten in de oven.
TIP: stamp eventueel wat extra grove mosterd door de andijviestamppot.