1,5kiloiets kruimige aardappelengeschild en in blokjes gesneden
250gramrauwe andijviefijngesneden
175milliliter melkliefst de melk iets verwarmen
flinke snuf peper en zout
klontjeroomboter
100gramkaasin kleine blokjes gesneden
snufjenootmuskaat
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak eerst de gehaktballen: Meng het gehakt met het ei, handje paneermeel, knoflook, paprikapoeder, kerriepoeder, sriracha, ketjap, mosterd, korianderpoeder, peper en zout. Kneed dit goed door elkaar en vorm er 4 gehaktballen van. Rol de gehaktballen door wat extra paneermeel. (krijg je een mooi krokant korstje) Verhit een scheut olie en een klont roomboter in een stoofpan. Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan. Verkruimel het bouillonblokje over de gehaktballen en voeg het water toe. Leg de deksel op de pan maar laat een heel klein stukje open (halve centimeter). Zet het vuur lager en laat de gehaktballen ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen. Draai de gehaktballen regelmatig om.
Maak de andijviestamppot: Kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, nootmuskaat, peper, zout en klontje boter tot een puree. Spatel de andijvie erdoorheen en de stukjes kaas.
Serveer de andijviestamppot met de kruidige gehaktballen en natuurlijk een beetje van de jus. Ik zet ook altijd nog mayonaise op tafel om nog een klein beetje van de gehaktbal met een lik mayo te eten.