Trefwoord: banaan, bananen muffins, muffins, muffins met banaan, walnoot, walnoten
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 12stuks
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
1 muffin/cupcake bakblik
12 cupcake papiertjes of 9 muffin papiertjes (muffin papiertjes zijn net iets hoger)
Ingrediënten
250grambloemik gebruik speltbloem
50 gram walnotenfijngehakt
2bananen geprakt
150gramlichtbruine basterdsuiker
175millilitersojamelkof andere plantaardige melk
2theelepelsappelcider azijn
75milliliterzonnebloemolie
1theelepelvanille aroma
1/2theelepelzout
1/2zakje bakpoeder
2theelepelskaneel
TOPPING:
75gramwalnotenfijngehakt
honing ik gebruikte vegan honing
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake/muffins papiertjes in de vorm.
Meng in een maatbeker de sojamelk met de appelcider azijn en laat 10-15 minuten staan. (zo krijg je een plantaardige karnemelk en worden je baksels luchtiger)
Meng in een mengkom de bloem, zout, basterdsuiker, walnoten, bakpoeder en kaneel.
Voeg de sojamelk, zonnebloemolie, vanille aroma en geprakte banaan toe. Spatel dit allemaal kort door elkaar.
Verdeel het beslag over de cupcake/muffin papiertjes tot ongeveer 2/3 van de vorm.
Bestrooi de muffins met de fijngehakte walnoten en drizzle er een beetje honing overheen.
Bak de muffins in 13-17 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
Wanneer je grotere muffinpapiertjes gebruikt, dan kan het zijn dat je muffins iets langer moet bakken in de oven. (ik gebruikte dit keer cupcake papiertjes)
TIP: in plaats van vegan honing kan je ook dadelstroop gebruiken.