Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak voor 3 minuutjes de courgette met de ui, knoflook en paprika.
Voeg een flinke snuf zwarte peper, snufje chilivlokken, kerriepoeder, gerookte paprikapoeder, paprikapoeder en 1,5 verkruimeld groentebouillonblokje erbij. Bak voor 1 minuutje mee.
Voeg het hete water toe en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de kookroom toe en roer dit door de soep. Breng eventueel extra op smaak met een snuf peper en/of zout. Verdeel de soep over 4 kommen. Eet smakelijk!
TIP: voeg niet alle (kook)room in 1x toe maar bewaar een klein beetje ter garnering. Bestrooi de soep vlak voor serveren eventueel nog extra met een snufje kerriepoeder, gerookte paprikapoeder en/of chilivlokken.