Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Volkoren bananenbrood met kaneel
Wil je nog een lekker én gezond tussendoortje maken? Probeer dan eens deze volkoren bananenbrood met kaneel.
3.67
van
3
stemmen
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
Ontbijt, Tussendoortje
Keuken:
Amerikaans, Nederlands
Trefwoord:
bananen, bananenbrood, bananencake, kaneel, volkoren, volkoren bananenbrood
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Totale tijd:
55
minuten
minuten
Porties:
1
bananenbrood
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
1 cakeblik
Ingrediënten
3
stuks
bananen
125
gram
lichtbruine basterdsuiker
125
milliliter
zonnebloemolie
250
gram
volkorenmeel
2
eetlepels
lijnzaad
3
eieren
1/2
zakje
bakpoeder
2
theelepels
kaneel
flinke theelepels gebruiken
1
theelepel
gemberpoeder
2
eetlepels
gembersiroop
snufje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in. Ik gebruik zelf meestal een bakspray.
Prak 2 bananen en snijd 1 banaan in plakjes.
Meng in een kom de olie met de lichtbruine basterdsuiker, eieren en gembersiroop. (ik gebruik gewoon een spatel om te mengen)
Voeg de geprakte banaan toe en spatel door het beslag.
Voeg dan het volkorenmeel, lijnzaad, kaneelpoeder, snufje zout, bakpoeder en gemberpoeder toe en spatel door het beslag.
Schep het het beslag in de cakevorm. Verdeel de plakjes banaan eroverheen en druk de banaan een beetje in het beslag.
Bak de cake in 40-55 minuten gaar en goudbruin. De tijd is erg afhankelijk van je oven. Houd het dus goed in de gaten.
Laat de cake 15 minuten afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!
TIP: je kunt ook 1 ei minder gebruiken en dit vervangen voor een extra banaan. Voeg dan wel ook iets minder suiker toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer