Spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum
Wil je snel én lekker eten? Maak dan deze spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum klaar. Je kunt de saus met of zonder vlees eten.
Verhit een scheut olie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de uien met de verse worst voor 3-5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de knoflook, gerookte paprikapoeder, rozemarijn, peper, zout, gedroogde oregano en chili vlokken toe en bak kort mee.
Voeg de tomatenpassata en suiker toe, roer alles goed door elkaar en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. (roer regelmatig door)
Kook ondertussen de spaghetti met het halve bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Roer de spaghetti samen met de verse basilicum door de tomatensaus.
Bestrooi vlak voor serveren de spaghetti met extra basilicum en eventueel met geraspte kaas naar keuze. Ook lekker is om stukjes mozzarella te gebruiken. Ik gebruikte dit keer extra belegen kaas.
Serveer de pasta eventueel met een salade, focaccia en/of geroosterde groenten. Eet smakelijk!