Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Panna cotta met aardbeien en kokosmelk
Geniet van een zomers fris-zoet toetje en maak deze verrukkelijke panna cotta met aardbeien en kokosmelk.
5
van 1 stem
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
dessert, Nagerecht, toetje
Keuken:
Italiaans, Nederlands
Trefwoord:
aardbeien, gemarineerde aardbeien, kokosmelk, panna cotta, simpele panna cotta
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
4
uur
uur
15
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
4 glaasjes
Ingrediënten
250
milliter
kokosmelk
150
milliliter
slagroom
150
gram
aardbeien
geprakt
4
blaadjes
gelatine
50
gram
suiker
1
zakje
vanillesuiker
1/2
theelepel
vanille extract
1
steranijs
GEMARINEERDE AARDBEIEN
150
gram
aardbeien
in hele kleine stukjes gesneden
1
limoen
sap nodig
1
eetlepel
poedersuiker
Instructies
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water.
Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk, slagroom, suiker, steranijs en vanillesuiker.
Breng het mengsel tegen de kook aan, haal van het vuur en haal de steranijs eruit.
Spatel de geprakte aardbeien door het panna cotta mengsel.
Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit tevens door het panna cotta mengsel.
Vul 4 glaasjes met het panna cotta mengsel en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Meng 10 minuutjes voor serveren de stukjes aardbei met de limoensap en poedersuiker.
Verdeel de gemarineerde aardbeien over de panna cotta, bestrooi eventueel met wat kokosrasp. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer