Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stokbrood Caprese met pesto en prosciutto
Geniet van een heerlijk Italiaans stokbrood Caprese met pesto en prosciutto.
5
van
2
stemmen
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken:
Italiaans, Nederlands
Trefwoord:
caprese, mozzarella, pesto, prosciutto, stokbrood, stokbrood caprese, tomaat
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
3
minuten
minuten
Totale tijd:
8
minuten
minuten
Porties:
1
stokbrood
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediënten
1
stokbrood
2
tomaten
in plakjes gesneden
50
gram
prosciutto
2
bollen
mozzarella
in plakjes gesneden
90
gram
pesto
1/2
citroen
sap nodig
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper
verse basilicum
extra vierge olijoflie
flinke
hand
rucola
snufje
chilivlokken
Grana padano
geraspt
handje
pijnboompitten
Instructies
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
Meng de pesto met het sap van een halve citroen en een snufje chilivlokken.
Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Smeer de pesto op zowel de bovenkant als onderkant.
Beleg de onderkant van het stokbrood met een handje rucola, daarop de tomaat, de plakjes mozzarella, basilicum,de prosciutto en pijnboompitten.
Bestrooi met de Grana Padano, drizzle er extra vierge olijfolie overheen en bestrooi met een snuf versgemalen zwarte peper.
Leg de bovenkant van het stokbrood erop en snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken. (of kleinere stukjes als je het als snack wilt serveren)
Eet smakelijk!
TIP: extra lekker is om een dubbele hoeveelheid prosciutto te gebruiken :-)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer