Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, bruine basterdsuiker en kaneel...dit is je marinade.
Kook alvast de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of via mijn recept van de luchtige rijst.
Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Verhit een klontje roomboter en/of een scheutje olie in een stoof of hapjespan en bak de kip in porties rondom goudbruin. Haal alle kip eruit en fruit in het braadvet de uien met de knoflook, gember en rode peper.
Voeg de kip weer toe samen met de marinade. Verkruimel het bouillonblokje erbij, doe de champignons erbij en voeg 100 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen.
Meng 2 tl maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit toe aan de saus. Roer even goed door. Leg dan de stukjes paksoi erbij en laat dit nog even 5 minuten pruttelen.
Serveer met de rijst en strooi de fijngehakte bosui en sesamzaadjes eroverheen. Eet smakelijk!