500gramhalf om half gehaktof rundergehakt mag ook!
1/2eetlepelsambal badjak
1eidooier
2theelepelspaprikapoeder
2tlkerrie masala
flinke handvers gehakte peterselie
flinkesnuf versgemalen zwarte peper en zout
4plakjes cheddar
GEKARAMELISEERDE UIEN
3grote uien
1eetlepelsambal badjak
flinkesnuf versgemalen zeezout en zwarte peper
1eetlepelhoningflinke eetlepel
CHEESEBURGER SAUS:
6eetlepelsketchup
1eetlepelolijfolie
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelsgedroogde provencaalse kruiden
1theelepelsuiker
1theelepelmosterd
OVERIGE INGREDIËNTEN
4stukshamburgerbroodjes
sla naar keuze
8plakjesuitgebakken spek
4 stuks gebakken eieren
2stukstomatenin plakjes gesneden
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng het gehakt met alle ingrediënten voor de burgers (behalve de plakjes cheddar) Vorm er 4 platte burgers van en laat even opstijven in de koelkast. Haal ongeveer een uur voordat je gaat bbq'en de burgers uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Voeg alle ingrediënten voor de saus bij elkaar en roer dit goed door. Dek af met folie en zet in de koelkast tot gebruik.
Ga verder met het maken van de uien:
Verwarm een flinke scheut olie en eventueel klontje roomboter in een koekenpan. Voeg de uien toe met zwarte peper en zout. Bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de sambal toe en bak weer 2 minuten mee. Voeg dan de honing toe en bak even kort mee. Zet nu het vuur laag en laat de uien onder af en toe roeren karameliseren. Neemt ongeveer 10-15 minuten tijd in beslag
Maak de burgers:
Bak de eieren en spek krokant. (ik doe dit in aparte pannen)
Grill de burgers op de BBQ en leg vlak voor de burger af is de plakjes cheddar erop.
Smeer het hamburgerbroodje in met de saus, leg wat sla op het broodje, dan de cheeseburger, plakjes tomaat, gekarameliseerde uien, krokant gebakken spek en het gebakken eitje.
Serveer de burgers met (zelfgemaakte) frietjes. Eet smakelijk!