Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tortellini met broccoli in tomatensaus
Vegetarisch eten saai? Echt niet! Deze tortellini met broccoli in tomatensaus bewijst het tegendeel. Gezond, simpel, snel én vooral mega lekker.
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
avondeten
Keuken:
Italiaanse
Trefwoord:
avondeten, broccoli, tomatensaus, tortellini, vegetarisch
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediënten
2
pakken
verse tortellini
smaak naar eigen keuze
1
broccoli
in roosjes gesneden
1
ui
gesnipperd
3
teentjes
knoflook
geraspt
70
gram
tomatenpuree
= klein blikje
2
blikjes
tomatenstukjes
liefst die van Mutti
2
theelepels
gedroogde oregano
flinke
snuf
chilivlokken
1
theelepel
suiker
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper
1
groentebouillonblokje
olie
handje
verse basiliucm
fijngehakt en optioneel
geraspte kaas
soort naar eigen smaak
Instructies
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en chilivlokken voor 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de zwarte peper, gedroogde oregano, verkruimeld bouillonblokje en tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg de tomatenblokjes, broccoli en suiker toe en laat de saus afgedekt 15-20 minuten zachtjes pruttelen. (de broccoli moet beetgaar zijn)
Kook wanneer de saus bijna klaar is de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de tortellini door de saus en bestrooi met geraspte kaas en eventueel verse basilicum.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer