Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Luchtige muffins met wortel en appel
Geniet van een redelijk gezond ontbijt/tussendoortje met deze super lekkere luchtige muffins met wortel en appel.
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
Ontbijt, Tussendoortje
Keuken:
Amerikaans, Nederlands
Trefwoord:
appel, gezond tussendoortje, muffins, ontbijt, tussendoortje, wortel
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Totale tijd:
35
minuten
minuten
Porties:
12
stuks
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
1 muffin/cupcake bakblik
genoeg voor 12 stuks
muffin/cupcake papieren vormpjes
Ingrediënten
250
gram
zelfrijzend bakmeel
1
theelepel
bakpoeder
niet een te volle theelepel gebruiken
175
gram
wortel
geraspt
1
appel
geraspt
2
theelepels
kaneel
flinke theelepels gebruiken
1/2
theelepel
zout
1
zakje
vanillesuiker
150
gram
lichtbruine basterdsuiker
3
eieren
200
milliliter
zonnebloemolie
100
gram
cranberry mix
of een andere noten-rozijnen mix
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de muffinpapiertjes in het muffin bakblik.
Hak de cranberry-notenmix grof.
Meng in een kom het zelfrijzende bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
Meng in een andere kom de suiker, vanillesuiker, eieren en olie.
Spatel het ei mengsel door het bloemmengsel en vervolgens de grof gehakte cranberry-notenmix, geraspte wortel en geraspte appel.
Schep het beslag in de vormpjes en bak de wortelcakejes in 20-25 minuten gaar. (check met een satéprikker of deze er schoon uitkomt)
Laat de muffins op een rooster afkoelen.
TIP: je kunt de muffins eventueel invriezen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer