Verhit een scheutje olie in een kookpan en bak kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg het bouillonblokje toe samen met de kurkuma en bak dit een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij. Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 10-15 minuten rusten met de deksel op de pan.
MAAK ONDERTUSSEN HET AZIATISCH GEHAKT KLAAR:
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de zelfgemaakte woksaus.
Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. Fruit de uien met de knoflook, gember en sambal. Voeg de reepjes paprika en gehakt toe. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan het schaaltje met de “woksaus” toe. Laat een paar minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
Serveer de kruidig rijst met het Aziatisch gehakt en bestrooi met de bosui en eventueel pinda’s of cashewnoten.
TIP: lekker met kroepoek en zuur erbij. Eet smakelijk!