Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's
Heb je overrijpe bananen? Gooi ze niet weg! Maak deze heerlijke cupcakes met banaan en gesuikerde pinda's.
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
toetje, Tussendoortje
Keuken:
Nederlands, Nederlandse
Trefwoord:
banaan, bananen cupcakes, cupcakes, gesuikerde pinda's, suikerpinda's
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Porties:
10
cupcakes
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Ingrediënten
250
gram
bloem
1/2
zakje
bakpoeder
125
gram
lichtbruine basterdsuiker
75
milliliter
melk
75
milliliter
zonnebloemolie
1
kopje
espresso
koud
2
bananen
geprakt
2
eieren
1
theelepel
vanille essence
of 1/2 tl extract
snuf
zout
1
theelepel
kaneel
75
gram
suikerpinda's
grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg de cupcake/muffin papiertjes in het de cupcake/muffin bakblik.
Meng de bloem met een snuf zout, kaneelpoeder en een half zakje bakpoeder.
Klop de eieren met de suiker luchtig (meng tot het mengsel lichter van kleur en lobbig is geworden) Voeg daarna al mixend de olie toe.
Spatel vervolgens de geprakte banaan, melk, vanille essence en espresso door het beslag. Spatel daarna kort het bloemmengsel door het beslag.
Schep het beslag in de cupcake/muffins vormpjes. (tot bijna aan de bovenkant) en bestrooi met de gesuikerde pinda’s.
Bak de muffins gaar in ongeveer 15 minuten. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
TIP: je kunt de muffins invriezen. Bij ons zijn ze echter binnen twee dagen op.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer