Verwarm de oven (hetelucht) voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de knoflook, het spek, pompoen blokjes, champignons, courgette, zwarte peper, pul biber, het bouillonblokje en de tijm.
Dek de pan af bak de pompoen beetgaar in 7-10 minuten. (je moet ze net aan kunnen inprikken) Daarna gaart het verder in de oven.
Voeg dan de roomkaas en slagroom toe en bak kort mee op redelijk hoog vuur.
Zet het vuur uit. Kook dan de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng de gnocchi door de saus en schep in de ovenschaal.
Bestrooi met stukjes mozzarella en de Grana Padano en eventueel extra pul biber Bak de ovenschotel in 5-10 minuten goudbruin. De kaas moet gesmolten zijn.
TIP: op de foto zie je verse tijm maar ik moet eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig vaak gewoon gedroogde tijm gebruik. Dit vind ik toch iets makkelijker en anders houd je vaak verse tijm over.
TIP: serveer de gnocchi ovenschotel met gemengde sla voor wat frisheid.
TIP: je kan de gnocchi ook ongekookt even mee laten garen in de saus. Dit scheelt weer een pan afwas.