Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spiesjes met gehaktballetjes en groenten
Deze spiesjes met gehaktballetjes en groenten zijn echt heerlijk om op de bbq te bereiden.
No ratings yet
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
avondeten, Bijgerecht
Keuken:
Nederlandse
Trefwoord:
bbq, bbq spiesjes, gehakt, gehaktballetjes, groenten, spiesjes
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Porties:
8
spiesjes
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
8 satéstokjes/satáprikkers
Ingrediënten
300
gram
rundergehakt
1
theelepel
paprikapoeder
1
theelepel
kerriepoeder
1/2
theelepel
kaneel
1
theelepel
sambal oelek
flinke theelepel gebruiken
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper en zout
1
ei
klein ei gebruiken
4 á 5
eetlepels
paneermeel
150
gram
champignons
gehalveerd
1
paprika
in grotere stukken gesneden
1/2
courgette
in halve plakjes van ongeveer 1 cm dik
Instructies
Steek BBQ aan tot een temperatuur van ongeveer 200 graden.
Meng het gehakt met alle specerijen, ei en paneermeel. Rol er 16 kleine gehaktballetjes van.
Rijg aan de spiesjes afwisselend de gehaktballetjes met de champignons, paprika en courgette.
Bak de spiesjes in ongeveer 15 min goudbruin en gaar. Draai regelmatig de spiesjes om en eet smakelijk!
TIP: wanneer je houten satéprikkers gebruikt, laat deze dan eerst een half uurtje weken in water. Dit voorkomt dat de satéprikkers te zwart worden.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer